Foto: Nathan Denette/AP/Scanpix.
jvm

"Ingen kan stoppa Granlund"

2:03 min

Sveriges enskilt största hot i JVM-semifinalen mot Finland är utan tvekan 19-årige supertalangen och världsmästaren Mikael Granlund.

Lyckas Sverige stoppa den finske superstjärnan Mikael Granlund i nattens semifinal så ligger vägen mot final vidöppen. Problemet är bara att det är oerhört svårt att neutralisera 19-åringen som bland annat varit med om att vinna VM för seniorer som 18-åring.

– Det är väldigt svårt för det är väldigt många som har försökt att stoppa Mikael Granlund och det är egentligen ingen som har lyckats, varken i SM-liga eller i stora VM, säger Hufvudstadsbladets sportchef Christoffer Herberts till Radiosporten.

– Believe the hype, han är precis som bra som alla andra säger. Han bevisar det vecka efter vecka efter vecka. Det är verkligen inte det lättaste att stoppa Mikael Granlund, tillägger Herberts.

Vilka vinner då?

– Sverige är givetvis favoriter, men tilltron till Mikael Granlund och de andra anfallarna är så pass stor så att väldigt många tror att Finland har en chans att vinna mot Sverige.

– Finländare, och jag själv inräknad, tror att Finland överraskar och vinner. Någon gång ska ju Sverige förlora.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista