Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Playoff-serien

Oskarshamns explosion chockade Karlskoga

Stefan Öhman: "Vi gick rakare på mål"
1:02 min

Oskarshamn inledde playoff-serien som jumbo. Efter 7-4 mot ledarlaget Karlskoga är Oskarshamn förbi i tabellen på bättre målskillnad.

Efter en oviss inledning på kvällen, där stora delar av Oskarshamn var strömlöst, kom matchen igång en halvtimme försenad. Då var det sannerligen inte strömlöst...

Båda lagen var frejdiga och gick till den första pausvilan med ställningen 2-2. Karlskoga vann perioden spelmässigt och hade dessutom skottstatistiken på sin sida.

I den andra perioden besannades frasen "brott lönar sig inte". Allsvenskans elakaste lag åkte på den ena utvisningen efter den andra, och Oskarshamn tackade och gjorde mål.

Inom loppet av fyra och en halv minut gick Oskarshamn från 2-2 till 6-2, och det var naturligtvis den stora förklaringen till segern. Karlskoga tog timeout, bytte målvakt, men fick inte igång maskineriet igen under resterande delen av matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".