Inför kvällens elitserie: Dags för nykomlingarna att vakna

Ingen av nykomlingarna Malmö och Skellefteå har haft någon större lycka i inledningen. Nya chanser på bortaplan ikväll mot Brynäs och Frölunda. Dessutom Modo-Djurgården. Radiosporten sänder matcherna i sin helhet här på webben!

 

Frölunda-Skellefteå
Nedsläpp: 19:00

inledde med en svag insats mot Linköping men senast var man mycket nära seger borta mot Färjestad. Ronnie Sundin gör ikväll sin 700:e match i den röda tröjan. Tomi Kallio leder den interna poängligan.
Tabellplacering ifjol: 2:a (Förlorade finalen


spelade oavgjort mot Brynäs i premiären men har sedan förlorat två gånger 3-5. Nyckelspelaren och målsprutan Magnus Wernblom blir borta drygt två veckor på grund av skada. Och eftersom Marcus Kristoffersson är avstängd har man bara elva ordinarie forwards tillgängliga.
Tabellplacering ifjol: 2:a i Allsvenskan


Inbördes statistik
Har inte mötts i Elitserien under 2000-talet.

Efter slutsignalen: Hör intervjuer här och:

Brynäs-Malmö
Nedsläpp: 19:00

tappade segern borta mot Skellefteå i premiären men vann sedan klart mot HV hemmapremiären i lagets nya arena. Linus Morin och Daniel Ström är fortfarande skadade men Antti Hulkkonen återkommer. Nicklas Bäckström alltid intressant att följa.
Tabellplacering ifjol: 7:a (Ut i kvartsfinal)


har en poäng efter tre omgångar. Inte den bästa inledning en nykomling kan få. Hade HV på kroken i premiären men höll inte. Andrej Nederost kan inte spela på grund av hjärnskakning och Fredrik Eriksson är sjuk.
Placering ifjol: 1:a i Allsvenskan

 
Inbördes statistik
Förra säsongen: Inga möten.
Sedan 2001/2002: Sju Brynässegrar, två oavgjorda, nio förluster.

Efter slutsignalen: Hör intervjuer här och:

Modo-Djurgården
Nedsläpp: 19:00

har två raka segrar efter premiärförlusten mot Timrå. Är obesegrade i den nya hemmahallen och har inte släppt in något mål där. Men så har man bara spelat en hemmamatch i Elitserien så här långt. Peter Öberg är axelskadad. Se upp för målfarlige nyförvärvet Per Åge Skröder.
Tabellplacering ifjol: 6:a (Ut i kvartsfinal)


är kanske det laget som har imponerat mest hittills. Överkörningar mot Mora och Linköping och så nära seger borta mot Frölunda. Har kvar sin fina form från försäsongen. Kristofer Ottosso och Patric Hörnqvist hetast hittills.
Placering ifjol: 10:a


Inbördes statistik
Förra säsongen: Två Modosegrar och två förluster.
Sedan 2001/2002: Nio Modosegrar och elva förluster.

Efter slutsignalen: Hör intervjuer här och:

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se
 
 
 
   
 
 

 
 
 
 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista