Här kan du läsa ett axplock av alla citat

# Jag tittade på Sound of music tillsammans med mina barnbarn

då minsta flickan får se han som spelar nasist och utbrister:

Den farbrorn är inge snäll.Jag undrar varför, då säger hon:

Vet du inte vad han är,han är faktiskt” näst sist”.

MVH Barnens farmor.

# Mina flickor, Caroline och Ellinor, som då var två och fem år gamla brukade alltid vinka ”god natt” till ”gubben i månen” varje kväll innan de la sig för natten. Till saken hör att denna kväll var det ett rysligt åskväder och väldigt mulet och så ”gick” ju naturligtvis strömmen.

Som vanligt gick vi ut på balkongen för att vinka God Natt. Den yngsta tittade upp mot himlen sen vände hon sig till mig och tittade storögt på mig och sa: Nä, ingen måne!

Då hör jag bredvid mig den snusförnuftiga femåringen Ellinor, fnysande:_ Det begriper du väl att inte månen kan lysa när det inte finns någon ström!

En gång satt Ellinor och tittade på nyheterna och sen ropade hon: Jag kollar vädret! Efter en stund kom hon ut till oss i köket och suckade.

Jag vet inte vad det blir, men väder blir det i alla fall!

Bitte i Hedemora

# Jag har en kompis som har en 3-åring,och dom skulle ut och åka tåg en dag. Sen när dom sitter där på tåget i en vagn full med folk kommer det helt plötsligt en prutt ifrån 3-åringen ,hon öppnar genast munnen och säger ” men MAMMA då, vad har du ätit idag?” . Och hela situationen blir genast så pinsam för mamman :) Hälsnigar Sandra

# Jag och min kusin Pelle, 4 resp 5 år, badade nakna vid en sjö, jag stannar upp o tittar på min kusins snopp och säger: en sån där har inte jag, jag har en platt en.

Stina

# Min hustru och hennes syster stod i badhusduschen. Två grabbar smygtittar in. Besvikna på vad de ser säger den ena: äsch bara russintanter.

Bernt

# För ett antal år sedan visades på TV alla dessa hemska bilder på de små flickorna i Kina som satt fastspända på sina pottor hela dagarna på barnhemmen. Vi ojade och förfärade oss i TV-soffan och sa att egentligen skulle man adoptera en liten tjej från Kina. När jag senare skulle natta 5-årige sonen så hade han tänkt mycket på detta och sa när han skulle släcka -”mamma, kan vi inte kastrera en kines?” Ja vad säger man...??? Vi hade gård och han var van vid djur och hade naturligtvis hört om kastrering och blandade nu i hop orden.

Kan tillägga att han är snart färdig svenska lärare..

mvh Kerstin

# Kompisen hade skrytit om vad duktig hans pappa var och då kontrade jag med att” Ja, men min farfar han kan ta ut tänderna han” (Han hade löständer!) Det blev tydligen tyst på honom!!!!!!

Hälsningar Patrick i Filipstad

# När min brorsdotter var 4 år var hon med mig på stan.

vi mötte där en alkoholist som vinglade lite varpå tösen

smiter fram till honom och säger. Hör du farbrorn du vet väl

om att om man klämmer en bärs blir man rund under fötterna!

I det läget ville faster sjunka genom marken.

Kram Mia

# När jag var ca: 4 år gammal hade jag varit med pappa ute i trädgården när han höll på att jobba. Sen hade vi gått in för att ta en paus i tv-soffan. Då kom en granne och jag mötte honom i dörren. Han frågade då vad jag hade för mig. Jag svarade då att ”Jag hjälper pappa.” Då frågade han vad pappa gjorde varpå jag svarade ”Han tittar på TV.”

Joel

# Jag var ute och gick när jag var liten och så cyklade en tant med ”lite” övervikt förbi varpå jag pekar glatt och utbrister på tok för högt.

-Mamma titta tanten har ingen sadel.

(den syntes inte under baken)

Fredrik från Korea

# Min äldste son Jimmie var med sin mormor i skogen. Han var nog 5 år.

Mormor säger: Titta vad mycke mossa!

Jimmie tittade på henne o sa: Min ”mossa” jobbar i affären!

En annan. Min dotter Hanna då 4 år skulle gå ner till sitt rum. Hon har en lillebror som satt i gåstol så därför hade vi en grind för trappan.

Jag låg i sängen o vilade. Hanna säger: Jag vill gå ner till mitt rum. Mm säger jag. Hon väntar en stund o upprepar samma sak. Jag svarar väl lite irriterat att ja men gå ner då! Då ställer hon sej framför mej med händerna i sidan o säger: Ska jag hoppa ut genom balkongen eller............. Grinden var ju stängd!

Hälsningar Cilla

# När jag var i Egypten var det ett litet barn på typ 4 år som sa till sin

pappa: ”När man blir lika gammal som farmor så kommer man dö”

Simon

# Vi var och badade när min lilla tjej ser en tant med åderbråck var på hon vänder sig till mig och säger.....mamma när man har åderbråck har man broccoli i bena då? Hon tyckte väl det såg ut som det .. men roligt var det vi fick ett gott skratt iallafall.

Monica