Giftiga recept och smink för mörkhyade är två av nattens ämnen
Natt mot fredag 17/10

Giftig mat, uppsägningar & mörkt smink

Litar du blint på kändiskockarnas recepttips? Tänkt om! Varje år publiceras recept som är direkt skadliga för din hälsa. Vi ringer upp Grythyttans matprofessor Marie-Louise Danielsson Tham som berättar allt hon vet om hur man genomskådar de giftiga recepten.

Har du fått sparken? Vi ställer frågan hur du skulle du göra om du fick sparken? Skicka redan nu in dina jobbsökartips till vaken@sr.se

Utbudet för Svenskar med mörk hy är obefintlig. Det menar Louise Danielsson som i sitt examensarbete från Handelshögskolan undersökt den svenska kosmetikabranschen. Louise är själv adopterad från Sri Lanka och efter halv sex ekot avrundar vi programmet genom att ringa upp henne och prata om hur det var för henne att handla skönhetsprodukter när hon växte upp i småland.

Inatt är du Vaken med Fredrik Ralstrand och Susanne Tellinger

Mer om natten och morgonens program under fliken:

00.03-00.59 Loggar in och pratar giftiga recept med professor Marie-Louise Danielsson

01.03 -01.59 Tävlar i årets enda åretrunt jakt Nattjakten

02.03-02.59 Öppnar upp telefonsvararen 08-545 696 64

03.03 - Vad skulle du göra om du fick sparken? Hör av dig till programmet. Ring 099-120 33 e-posta vaken@sr.se eller smsa: srvaken i ett ord följt av ditt meddelande till nummer 72250 (Kostar 3 kr + eventuell trafikavgift)

04.03 Vi åker utomlands, besöker bland annat veckans storstad Addis Abeba

05.03-05.59 Finalen i Steg för steg varefter vi pratar om smink för mörka med Handelsstudenten Louise Danielsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista