Snabb snigel på väg.

Rätt svar, v 43

Rätt svar: Sniglar

                                  

1. Sniglar finns ju som bekant både med och utan snäckor. Och när det gäller vinbergsnäckor kan vår expert modifiera sitt omdöme. Han visade sig gilla dem när de är döda, med tillräckligt mycket vitlök och ett gott vin!

2. Sniglarna är hermafroditer och blir både fäder och mödrar och som ni hörde så skjuter vinbergssnäckorna en liten kalkpil ca en centimeter lång in i den andra kontrahenten när de värmer opp sig inför kärleksakten. Ja, och ni har väl betalt er radio- och TV-avgift så ni inte får en snigel i ögat! Det var ju det Radiotjänst i Kiruna skrämde oss med i en kampanj för ett par år sedan.

3. En mänsklig singel är trappsnigeln, och ni hörde väl den snuviga trappsnigeln komma klampandes i en trätrappa och langa brev i en brevlåda, varpå han blåste snäckan ren! Låten med Det gamla landet hette Slicka daggen från en snigel. Och experterna, som uttalade sig var hämtade från ett Vetandets värld i P1. Mats Leander med hjälp av Radiohusets olika arkiv

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".