1 av 4
Ann Christin köpte inget på ett helt år! Något för dig?
2 av 4
Världens kick eller enbart ångest.
3 av 4
Nöjer du dig med att fönstershoppa?
4 av 4
Finns det något bättre än att ta partnern ut på en shoppingtur.

Slöseri med tid eller sann livsglädje

Jag har fått nog. Är så infernaliskt trött på hypen runt att shoppa.

Lyssnar man på hur människor pratar om sina shoppingäventyr börjar man ju undra om de ens testat att göra annat än att springa runt och signera kontokortsutdrag.

När jag berättade om min stundande resa till Köpenhamn för en gammal bekant och fick motfrågan:  "Åh ska du dit å Julshoppa?", så fick jag nog.

När jag dagen efter hörde om Ann Christin Gramming, som inte shoppat på ett helt år, så ville jag ställa mig upp och applådera. Jag nöjde mig inte bara med det, bokade även in henne som gäst till morgonens program. För hur går det till att inte shoppa på ett helt år? 

Jenny hade svårt att erkänna sin läggning gällande shopping. Men efter en vild disskution gav hon med sig.

Och så här kände våra lyssnare:

Det som förvånar mig mest efter nattens shoppingtur runt Sverige, är att landets ”shopaholics” tycks värdesätta själva jakten, ”att köpa”, mer än det där de sen får med sig hem. Saken eller plagget man betalat dyra pengar för verkar inte ha mkt med shoppingruset att göra. Obegripligt. /Peter

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".