1 av 5
En smaskig rulle halloumi på kvällens meny.
2 av 5
Ibland är det jackpot på middagsbordet.
3 av 5
Snart är det dags att sätta tänderna i rullen.
4 av 5
Jenny Goldkul äter halloumirulle med stor aptit.
5 av 5
Peter är en duktig kille. Han kan trycka i sig en hel halloumirulle på 3 minuter.

Två timmar till sändning

Är det något folk undrar om oss nattarbetare är det hur vi äter. Kan bli så trött på den frågan, så jag tänkte svara på den en gång för alla.

Jag äter mat precis som du bara i lite annan ordning.

14:00, frukost

17:30, lunch

22.30, middag

02:00, kvällsmat

Har fått så många råd genom åren på hur man äter rätt på natten att jag snart spyr.
Bara flytande föda, inget socker på natten, fasta hela natten, inget vitt bröd och försök hålla en dagarbetares matrutiner.

Med risk att bli påhoppad av landets alla dietister och kostrådgivare vågar jag påstå att man ska äta på natten. Ät när du är vaken, ät när du är hungrig. Det viktigaste är att hålla sig mätt och nöjd då pallar man natt arbetet mycket bättre.

Jag och Peter brukar turas om att ha med middag till jobbet, idag var det min tur och jag tog med vår favorit, halloumirulle. Ett tunnbröd fyllt med grönsaker, auberginröra och halloumi. Bra ladda för vår kärleksnatt i P3 och P4.

/ Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".