Två timmar till sändning

Jag har flyttat och idag fick jag möbelleverans.
En soffa och en tvbänk. Hade kallat in händiga Peter och tur var väl det. Vi bara gapade när vi öppnat kartongerna. Om vi inte visste att det skulle bli en soffa hade man aldrig kunnat ana det. Soffan var helt i småbitar. Vad är det med möbelbutikerna nuförtiden? Jag tycker det blir mer och mer jobb till oss som köper.

Hade kunnat köpa ett gäng brädor och lite tyg och byggt en egen soffa. Billigare och säkert inget svårare.

Ja smådelarna blev i alla fall tillslut en soffa och det var dags att öppna de andra kartongerna. Om nu soffan var komplicerad så var det bara förnamnet på tvbänken. Så mycket delar och skruv har jag aldrig sett till en möbel förut. Svetten lackade, tiden rymde och jag fick lämna Peter i lägenheten för att åka och jobba. Klar är den inte än, vilken pjäs. Jag och Peter är överrens om den inte blir en långvarig boende i varuhusets sortiment. Man bara orkar inte med den. Det är tvbänken från helvetet.

Jag är snickardotter och har aldrig behövt lära mig, nu bor pappa i en annan stad och det är slut på glidartiden.

Det är inte okey att inte kunna. Lovar och skärpa mig får väl gå en kurs.

/Jenny

Kära Jenny. Jag har alltid trott att händighet handlar om att vilja försöka men från och med nu börjar jag tro att den devisen kanske inte riktigt gäller längre.

Tänk om det är så här det ska vara från och med nu?

/Peter

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista