Goda grannar?

I fredags flyttade jag in i en ny lägenhet och jag är lite orolig.
Jag är en småstadstjej i storstaden och en sak som är otroligt viktig för mig är att ha någon slags relation med mina grannar. Det är inte en självklar sak i Stockholm. Man kan bo i samma hus i 16 år och aldrig komma så långt som till vädret.
Det spelar ingen roll hur länge jag bor här så kommer jag aldrig att vänja mig vid det. Jag vill att mina barn ska kunna springa mellan lägenheterna om det finns kompisar där, jag vill kunna ta en kaffe i morgonrock med min granne eller få mina blommor vattnade när jag ska på semester.

Hur ska det gå? Jag är nervös. Jag kanske måste göra en Bree från Desperate Housewifes baka något och ringa på.

Vår redaktör Anna Alexandersson säger att hon har haft världens bästa granne. Han var som dörröppnaren till hela huset, han gjorde hela bostadsrättsföreningen till en stor familj.
Vi var tvugna att kolla läget.

Många tyckte att grannar är en viktig del av livet.

Men alla grannar vill man inte bjuda på bullar. Det finns ju skitjobbiga också.
Har man grannar som stör finns det ju faktikst saker man kan göra, som att ringa störningsjouren tex.

Hjälp jag tror jag har problem. Jag kanske inte alls passar in.

Nej nu får det vara nog!
Jag ska charma skiten ur mina grannar. Det kommer inte finnas en enda granne som inte kommer avguda mig, om jag så ska memorera alla väderprognoser i huvudet och vara allas privata väderflicka.

/Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista