1 av 3
Snart sticker det till.
2 av 3
För vissa kommer det naturligt.
3 av 3
Även ett kuvert behöver en puss av ett par fylliga läppar.

Två timmar innan sändning

För några veckor sen skulle jag gå på en fest, var lite sen och hade bråttom. Lite väl sent upptäckte jag att jag hade slut på läppglans.
Tog en sväng förbi närmaste varuhus och tog första bästa med rätt nyans och betalade.

Väl ute på gatan tog jag ur det ur påsen och kletade på. Mums, det smakade jättegott och var så där lagom kletigt och härligt. Bra köp, trodde jag då ja.
Efter en 2 minuter började det sticka och svida i mina läppar. Åh nej, jag höll på att få en allergisk reaktion, mina läppar skulle svullna upp som två ballongdäck och kanske spricka och aldrig se ut som sig själva igen. Jag skulle nog vara tvungen att dra hem och skippa festen.

Vad var det i det där läppglanset? Jag tog upp det igen ur påsen och tittade lite närmare. Volumizer? Vad är det? Plumping effect, jaha, nu förstår jag. Det är ett läppglans som lovar uppumpade läppar. De ska svullna men inte så det ser fult ut utan du blir mycket, mycket snyggare. Ett gör det självkit, du behöver ingen doktor och inga sprutor.

Löjligt, det funkar nog inte.

Eftersom jag inte orkade köpa ett nytt har jag kört med det här läppglanset ett tag nu och jag måste säga att jag har börjat gilla den svidande känslan. Kan nog tom gå så långt att säga att jag är beroende, jag älskar när det bränner till.

Däremot är mina läppar precis lika stora eller ja smala som innan.

/Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".