Kronprinsessan får kompromissa

Kronprinsessan Viktoria ska flytta till mitt kvarter. Eller rättare sagt, hon ska flytta till mitt kvarters närmsta grönområde några hundra meter från gatan där jag bor.

I de lokala tidningarna har det skrivits infernaliskt mycket om Kronprinsessan och hennes gemål herr Daniel Westlings blivande bostad, det vackra Haga slott.

Människor har skrivit insändare och upprörts över planerna att hägna in slottet med tillhörande gräsplätt. Man har inte varit speciellt upprörd över att vår Kronprinsessa ska ta själva slottet i besittning. Eftersom att Hagaparken och området runt Haga slott är ett populärt flaneringsstråk verkar det istället vara de höga stängsel och diverse avspärrningar som flytten medför som gör människor upprörda.

Våra svenska politiker verkar dock sätta den allmänna opinionen i första rum när de tycks vika för kritiken och som kompensation ge strandremsan vid Haga slott till allmänheten att utnyttja för promenader och jogging i stället för att låta stängsla in den till Kronprinsessan och hennes fästman.

Om detta beror på att Sverige är en demokrati eller om det helt enkelt beror på att det nalkas valår får vara osagt. Kan hända ger det mer för en politiker att blidka allmänheten än en blivande monark utan rösträtt.

Oavsett så är en sak är säker.

Det lär inte bli någon privat brygga för Daniel Westling i Hagaparken.

Klicka på filmen ovan och följ med när jag besökte byggarbetsplatsen, Kronprinsesseparets blivande bostad i Hagaparken.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista