En vecka kvar tills sovmasken kommer till sin fulla rätt. Då är Peter Sundberg tillbaka i sändning efter fem dagars dagarbete.

Stackars dagarbetare

Tänk att majoriteten av de som arbetar genomlider detta fem dagar i veckan. Efter 45 minuters snoozande tar de sig till slut upp.

Man masar sig in i badrummet, nyttjar sina toalettartiklar och äter sin gröt, även om jag misstänker att merparten av dag arbetarna degar i sig vitt bröd varje morgon, på något sunkigt dagarbetaresätt bara känns det så.  Sedan släpar man sig till sitt arbeta för att harva 8-9 timmar.

Herre min skapare.

Jag arbetar dag den här veckan och är inne på dag två av fem och det har börjat bli folk av mig. Har jag förvandlats till en riktig nattmänniska eller är det bara höstmörkret som segar ner dagarna. Förmodligen det förstnämnda för efter snart fyra år på ”fel” sida dygnet är mörkret ett naturligt, positivt inslag i min vardag.

Tycker uppriktigt synd om er som, utan nattliga OB-förmåner, inte lär er hantera bristen på D-vitamin.

Ni får hålla ut för det är ett bra tag kvar tills ljuset kommer tillbaka någon gång under 2010.

/

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".