Pontus hade flaggat för att han känt sig sjuk tidigare i veckan, så när han anlände till redaktionen på kvällen var Jesper förberedd. Foto: Pontus Westberg Ekerljung

Bacillfobi på Vaken-redaktionen

har pratat mycket om sin hypokondriliknande fascination för handsprit, men frågan är om inte har passerat honom på Vakens interna bacillskräcksranking nu.

Lite förvånad blev faktiskt när jag kom till redaktionen och såg Jesper i den här munderingen.

Jag kände mig lite lätt febrig i söndags, men bestämde mig för att ignorera det och helt enkelt intala mig själv att jag inte var sjuk. Det fungerade och när jag vaknade igår morse mådde jag bättre än på länge.

Men jag kunde inte låta bli att skrämma upp Jesper lite och uppdaterade därför under tisdagen min Facebook-status till "sänder Vaken inatt och kan lugna den lätt hypokondriske kollegan Jesper J Rubin med att jag är helt feberfri efter att ha ignorerat ihjäl svininfluensan för andra gången på en vecka."

Jesper blev dock inte alls lugnad, utan hade istället den här outfiten på sig (se ovan) när jag anlände till Radiohuset. Efter att jag försäkrat att jag inte hade vare sig influensa eller ens en lättare förkylning längre har han nu gått med på att ta av sig munskyddet och står uppe i studion och pratar, medan jag sitter här nere och förbereder morgondelen av programmet.

/ Pontus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".