1 av 2
Dagarbetare fäller till och med upp paraplyerna samtidigt.
2 av 2
Trots att de gör allt samtidigt får man ju bjuda till och umgås med dem ibland. / Peter

Dagarbetare förena er

När man arbetar dag slås man av en väldigt stark trend, alla gör allting samtidigt.

  1. Åker till jobbet samtidigt vilket resulterar i bilköer och fulla bussar.
  2. Äter lunch på exakt samma tid. Varför? Om jag inte visste bättre skulle jag tro att svenska folket njuter av att spendera 20 minuter av sin minimala lunch med att stirrigt köa med andra kurrande magar.
  3. Åker hem samtidigt. Arbetsdagen börjar och slutar vid ungefär samma tid för majoriteten av befolkningen, vilket leder till att man på vägen hem genom diverse vindrutor på både buss och bil tvingas bevittna trötta förvärvsarbetare utan tålamod, ögonbryn som rycker av irritation och munnar mimandes svordomar i slowmotion.

Jag jobbar dag var fjärde vecka. När jag stöter på dagarbetande kollegor under denna ”dagvecka” så får jag ofta frågan, ”Men nu är det väl skönt, nu när du får jobba dag några dagar”.

Faktum är att de tycker synd om oss. "Stackars krakar som inte får jobba normala tider, inte trängas i grupp på väg till, under tiden och på väg hem från arbetet".

Visst jag skulle inte ha något emot att arbeta dag, även om det skulle kännas kämpigt till en början. Men fördelarna är så extrema med att arbeta natt att jag skulle sakna det ofantligt mycket.

Att arbeta natt är som att ha gratis trådlöst 100 Mbit bredband, det går jäkligt snabbt att ta sig till jobbet och när man väl är där finns det ingen som bromsar upp din framfart.

Dagarbetare förena er, ta ett snack och försök dela upp dagen. Även om det inte resulterar i känslan av 100 Mbit så lär ni i alla fall bli påminda om hur det var att byta ut det surrande modemet mot fast uppkoppling.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".