1 av 3
Bättre en kraftig lunga än en trasig fotpump.
2 av 3
Blås grabben blås.
3 av 3
All luft i denna jättemadrass är min. / Peter

Den nya madrasstrenden suger

Jag undrar vad det tagit åt människor nu för tiden. Majoriteten av min bekantskapskrets har skaffat uppblåsbar gästsäng.

Varför? Har de ens testat att själva ligga och sova i en sådan där plågsam, gnisslande sak?

Några av mina vänner har varit så godhjärtade att de skaffat en madrass som själv blåser upp sig så att gästerna inte ska behöva stå å pumpa sig blöta av svett. Mina föräldrar är två sådana människor. Det ni godhjärtade välbärgade människor, som ansåg er ha råd att satsa 100 kronor extra, inte tänkte på när ni gjorde er investering är att de motordrivna självuppumpande madrasserna har en benägenhet att läcka luft. Tro mig, jag talar av egen erfarenhet.

Eftersom den automatiska modellen är lika högljudd som den värsta jättekompressorn, får man liksom acceptera den nattliga bristen på luft och försöka sova bäst man kan.

Sist jag blev inviterad att gästa en uppblåsbar madrass var den ej av självuppumpande modell. Detta gladde mig enormt, inledningsvis. För hellre en svettig uppumpning än en ofrivillig ryggskottsframkallande natt på golvet.

När det efter 30 minuters lönlöst pumpande visade sig att pumpen inte fungerade tog jag mina fylliga läppar, greppade madrassens munstycke och började blåsa. ( Se filmklipp ovan )

Det gick och tog bara 10 minuter tack vare mina vältränade löparlungor.

Få gånger har jag känt mig så manligt macho och jag älskade varje sekund.

Vad sägs om att skaffa uppblåsbar madrass?

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".