1 av 2
På vilken vägg ska vi sätta upp den här?
2 av 2
Emil kör sin konst på kroppen.

Barnteckningar pryder mina väggar

Jag kommer ihåg en fest, en sen natt hemma hos ett gäng jag inte känner så väl. De flesta jobbade mer eller mindre med kultur på nåt sätt och det var min kompis som hade släpat dit mig.
Det bestämdes ganska fort att vi skulle leka en lek.

Leken gick ut på att alla skulle skriva en fråga på en papperslapp, det kunde handla om vad som helst, sen skulle alla lapparna samlas in och läggas i en stor hög hatt.

Allt fortsatte sen med att vi i tur och ordning fick dra en lapp ur hatten och svara på frågan högt inför de andra. Fick man sin egen fråga fick man lägga tillbaka lappen och dra en ny.

En ganska kul lek som skulle kunna att passerat rätt obemärkt men just den här natten med just de här människorna blev det ett minne för mitt liv iallafall.

Det var lättsamma kul frågor i början tills det blev min tur och jag läser, vilket konstverk har förändrat ditt liv?

Hjälp! Vilken fråga, vad ska man svara på det?

Det är inte ofta jag har tunghäfta och inte hittar till orden men den här gången stod det helt still, jag kom inte på något svar, inte ett enda litet. Pinsamt så de fick hoppa över mig.

Den där frågan har av nån anledning etsat sig fast i huvudet på mig och jag önskar jag fick en ny chans att svara.

Jag tror med lite perspektiv att konst ska finnas och vara till för alla. Konst tror jag är allt som på nåt sätt förändrar verkligheten.

Okey vi tar det igen. Vilket konstverk har förändrat ditt liv Jenny?

Mina döttrars första huvudfotingar.

Det finns en massa saker hemma hos oss som vi kallar konst.

 

Stolt mor till två underbara flickor vars teckningar pryder de flesta väggarna hemma.

/Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".