Världens bästa förrätt

Jag älskar mat. Älskar att äta billigt runt hörnet käk och finkrogsmat som gör dig utfattig direkt kyparen kommer in med notan och jag älskar att laga maten själv.

Tidigare under torsdagen såg jag biofilmen Julie & Julia, en fantastisk film med Meryl Streep i sitt livs roll som matlagningslegenden Julia Child, uttråkad ambassadörs hustru i Paris tar en kurs i franskmatlagning och blir sedan kvinnan som lärde Amerika laga mat.

När jag får frågan, ”Vad har du för intressen”? så brukar jag trevande prata om arkitektur, film, konst och massa andra skitnödiga svar när jag egentligen borde ge det raka och enkla svaret, ”Mat, mitt största intresse är mat i alla former”.

Som matälskare borde jag vara världens lyckligaste person då min mamma råkar vara en förstaklassig kock. Hon lagar de godaste rätter världen skådat och efter Julie och Julias energikick på vita duken rusade jag i väg för att dela med mig av min mor till dig.

Efter filmen kastade jag mig inspirerad ut i regnet, snabbade mig hem skrev ut mammas senaste recept, tog med receptet och bilderna på rätten, bilder vi tog när vi tillagade den under hennes senaste besök i Stockholm.

Låt mig presentera, mamma Sundbergs senaste förrätt,

Se bildspelet ovan och provlaga receptet, enkelt och gott.

/