Jag är Susan Sarandons nya stalker

Tidigare under lördagen mottog filmstjärnan Susan Sarandon Stockholm Filmfestivals Life time achievement Award på Skandia biografen och gissa vem som var där.

Ja du tänkte helt rätt, visst var jag där. Anlände som mig själv och efter 60 minuter med Susan Sarandon på Skandiabiografens scen var jag förvandlad till en regelrätt stalker.

Hon satt där på i strålkastarljuset inför en fullsatt salongs och glänste som den fullfjädrade filmstjärna hon är. Pratade om sin karriär, sina filmer och svarade på publikens frågor. Efter exakt en timma tackade hon snabbt för sig och begav sig mot en svart inhyrd limousin, som stod och väntade för att snabbt kunna ta henne till Kungsträdgården och invigningen av festivalens filmduk gjord av is. Det är någonstans här förvandlingen kickar in.

När Susan Sarandon glider ut på gatan omringad av fans, journalister och ettriga fotografer så står jag helt plötsligt med kameran i högsta hugg, (se bildspel ovan)

Det var precis som en klassisk paparazzi scen där en känd person omringas av en mängd fotografer och uppbackad av livvakter försöker ta sig fram genom en vild folkmassa som inte annat vill än att få en bit av stjärnan med sig hem. Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta i Sverige, här är vi ju så sansade, och verkligen inte att jag skulle vara en del av en sådan där sugproppsliknande mobb. Men det var jag. Till och med sprang till Kungsträdgården för att hinna se henne inviga filmduken av is. Galet.

Även om en del av mig ville knuffa bort alla fotografer, sparka till de mest påträngande fansen på smalbenet och skrika. ”Låt Susan va…” så gjorde jag inte det. Inte för att Susan Sarandon uppträdde som att hon inte ville skriva de där autograferna, hon verkade på ett ärligt sätt ta sig tid för sina fans. Nej jag lät bli för att jag själv, på ett litet läskigt sätt, älskade varje sekund.

Jag hade förvandlats till Susan Sarandons stalker och jag älskade varje sekund.

Vill du hänga med när jag stalkade superstjärnan genom Stockholm, klicka igång bildspelet ovan. Lyckades till och med hamna på samma bild, eller tja… mitt högra öga.

/