Dejta i mörker

Nu ska Kanal 5 låta svenska tjejer och killar dejta med lyset släckt. Kanalen gör en egen version av reality- serien Dating in the dark.

Serien går ut på att man dejtar och lär känna varandra i totalt mörker. Hur viktigt är utseendet egentligen och är kärleken verkligen blind?

När jag först hörde talas om den nya realityserien så tänkte jag, ”aldrig”. Men efter att ha pratar med en rad lyssnare om detta i programmet tror jag att jag ändrat mig. Vore nog ganska nyttigt för Mr Ytlig att lära känna lite människor utan att behöva väga in saker som utseende, frisyrer och annat man mer eller mindre omedvetet dömer folk för dagligen.

Men hur skulle man reagera om den man valt ut genom mörkrumsdejtning inte alls känns lika het med lyset tänt? Om jag var med i en sådan såpa, väljer en partner i mörker och sedan tappar intresset när lamporna tänds så hade jag skämts ögonen ur mig. Besitter jag sådana ytliga egenskaper så är det inget jag vill vara medveten om.

Det är en evinnerlig tur man har sitt på det torra för vem vet vad man annars hade gjort för några gratis dejter och sina 15 minuter som kändis i tv.

/