Kunde inte trycka ner en enda bit till

Årets första julbord

Nu har jag ätit årets första julbord.

Det kalla är min favorit på julbordet, är inte så mycket för köttbullar och prinskorv. Sillen och laxen däremot får det att vattnas i munnen på mig.

På just det här julbordet var verkligen sillen deras starkaste kort. De hade alla inläggningar du kan tänka dig och ingen burksill med någon sliten senapssås. Tror jag räknade till nio olika, alla supergoda.

Kastade mig över maten med stor aptit det var ju ett år sen och gjorde en klassiker, åt för mycket.

När det var dags att hugga in på efterrättsbordet hade jag redan knäppt upp översta knappen i kjolen. Det fick helt enkelt inte plats mer.

Synd de hade nämligen det godaste efterrättsbord jag sett på länge. Budapestlängd, kladdkaka, skumtomtar, brända mandlar och rocky road. Tog för syns skull en liten tallrik och lade på några saker men orkade bara inte och fick lämna.

Idag jobbar jag dag och har lämnat lunchlådan hemma. Är mätt än och frågan är om jag orkar äta något förrän nästa julbord på torsdag nästa vecka?

Då tänker jag göra en baklängesmiddag och börja med efterrätten.

/Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista