Får man känna sig så här cool så kan allt bli 3D. / Peter

Hela världen är 3D

Hela världen har gått å blivit 3D-holics och Sveriges enda biografjätte gnuggar händerna av förtjusning då de tycks tjäna pengar som aldrig förut.

Samma film till dubbla biopriset och som tröst får man ett par glasögon, lite bubblor, växter och en textremsa svävandes en bit utanför bioduken.

Publiktrycket på just nu bioaktuella har varit enormt, när mina kompisar från Göteborg försökte boka var det minus en biljett och i den stilen har det fortsatt.

Tidigare ikväll lyckades jag dock med bedriften att boka en biljett.

Visst kändes det högtidligt när biografvaktmästaren räckte över ett inplastat par 3D glasögon. Sist jag hade på mig sådana var de i papp och året var 1983. Jullovsmorgonen på SVT visade TV-Piraterna, en fenomenal serie som till viss del krävde 3D glasögon. Det var tider det.

 var det häftigaste som fanns och sedan tog det slut. Eller rättare sagt, sedan dröjde det 20 år innan hypen spann vidare ytterligare en dimension.

Det var på tiden för visst är jag läcker i mina nya 3D glasögon.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".