1 av 4
Nattens drivmedel: Semla.
2 av 4
Snart är den min. Äntligen.
3 av 4
Nu orkar jag inte vänta längre. I love semlor.
4 av 4
En aptiretare till Peter. / Bagaren Lars

Bättre sent än aldrig – men det här var väl ändå i tidigaste laget

Nu för tiden kan man köpa semlor praktisk taget året runt. Kvalitén variera men det är inte direkt omöjligt att få tag på dem.

I min familj är vi hårt hållna vad gäller semlor, vi äter dem en gång per år. Till fettisdagen bakar mamma så det räcker till halva släkten och på just den dagen, i år 16 februari, får vi äta hur många semlor vi vill. Högtidligt och lyxigt.

Nu har vi kommit till den tid på året då världens godaste bakverk finns överallt, något vi blev varse tidigare i veckan när en av våra bakande lyssnare skickade bildbevis på ett femtital nybakade mästerverk.

Min mage började kvida av sug efter de där grädd och florsocker prydda godingarna vilket fick min kollega Jenny att dyrt och heligt lova mig en bäst i test semla från hennes favoritkonditori.

Det tog några sändningar men tillslut stod den där och frestade.

Bäst att inte säga något till mamma annars lär jag bli utan den 16:e februari.

/

Semlan är alltså som du redan förstått Peters favorit, min är Budapestbakelsen. När jag väntade min första dotter åt jag en om dagen i sju månader och gick upp 30 kg. Älskar fortfarande denna kära marängdröm och äter den ofta på mitt favoritfik.

Det kanske är det mest tillfredsställande förhållandet man kan ha, gifta sig med en bagare och äta så mycket man vill.

/Jenny

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".