1 av 3
Monas väska
2 av 3
Mona och Monas omtalade väska.
3 av 3
Gänget och väskan.

Monas väska – mat för hela slanten

Mona Sahlins lyxväska fick stor medial uppmärksamhet under veckan.

Tydligen hade hon fått den franska lyxartikeln av en väninna i 50-års present.

Dyra presenter är tydligen ingen ovanlighet när man rör sig i samhällets toppskick. Förre statsministern Göran Persson fick i mitten på nittiotalet en av ett norrbottniskt garveri, en representant från garveriet berättade för tidningen att portföljen idag är värderad till

För mig hade det känts bättre om Mona köpt väskan för egna slantar, för vem har kompisar med resurser att ge bort en väska för 7000:-
Men än värre känns det att en toppolitiker tar emot exklusiva gåvor från företag.

Enligt en artikel i Aftonbladet tar man upp att det inte bara är Mona Sahlin som gillar dyra väskor. Enligt artikeln har även LO-basen Wanja Lundby-Wedin en väska från det franska lyxmärket, men det är bara en kopia från Kina.

Detta känns ju än mer uppåtväggarna.

En kopia av just detta märke kan även den kosta flera tusen kronor och det är väl ändå bättre att betala vad det kostar än stoltsera med en kopia från Kina.

Medan väskdebatten viner förbi mina öron känner jag någonstans att jag hade föredragit en rakryggad politiker som stod för sin last. Någon som sa, - Är det något jag unnar mig så är det väskor.

Själv skulle jag aldrig lägga sådana pengar på en väska, men med det inte sagt att jag skulle kunna bränna sjutusen kronor på något lyxigt.

Det skulle jag.

Men inte på väskor.

Om jag hade möjligheten skulle jag bränna halva lönen på glassiga restaurangbesök.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".