Mando Diao och bjudlunch på UD

Mando Diao tycker att de nästan turnérar för mycket
4:04 min

Peter Sundberg och två av grabbarna från Mando Diao stängde in oss och kröp ner i en av UD:s soffor. 

Vaken med P3 och P4 fick en exklusiv intervju med vinnarna av årets Musikexportpris för 2009 och dessutom bjöds det på vegetariska wraps...

Exklusivt med Mando Diao i Vaken med P3 och P4

Under ett stjärnspäckat mingel på UD fick Vaken i P3 och P4:s programledare Peter Sundberg en intervju med en del av den svenska musikaliska exporteliten - Mando Diao.

Redaktionsveckans inledning bjöd på snygga rockstjärnor, pratglad minister, fruktansvärt goda vegetariska wraps och en förvånad hederspristagare.

På UD var sorlet från den minglade journalistmassan öronbedövande och att dessutom banda en intervju samtidigt som stämningsfull pop ljuder ur ett par maffiga högtalare är nära på en omöjlighet.

Presskårens diva - Peter Sundberg

Som radioreporter har man dock inget annat val än att agera som presskårens diva nummer ett.

Efter att ha bett juryns ordförande att fimpa musiken genomförde jag en längre intervju med Nils Landgren som fick mottaga regeringens Hederspris.

Miss Li stod för underhållning

När det sedan blivit dags att sätta sig ner med musikexportvinnarna Mando Diao så drog lunchunderhållaren Miss Li igång. Då var intervjusituationen en omöjlighet och undertecknad krävde eget rum.

Jag och två av grabbarna från Mando Diao stängde in oss och kröp ner i en av UD:s soffor. Intervjun med Björn Dixgård och Carl Johan Fogelklou från Borlängebandet kan ni lyssna på tisdag morgon 05.40.

Redan nu kan ni kolla in grabbarna på youtubeklippet nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".