Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Musik, tävlingar och samtal. Ett program för dig som är vaken, helt enkelt.

PÅ HEMLIGT UPPDRAG

Publicerat torsdag 25 februari 2010 kl 00.01
1 av 2
Vad blir det till middag?
2 av 2
Vad det blir för bröllopsmeny är hemligstämplat. Skriv ditt förslag på bloggen.

Sommarens kronprinsessebröllopsmeny är provsmakad och enligt initierade källor smakade det underbart.

Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling har i största hemlighet testat sommarens bröllopsmeny, allt enligt Aftonbladet.

Operakällarens köksmästare Stefano Catenacci sägs vara den som fått i uppdrag att laga brudparets bröllopsmiddag i sommar. Efter vigseln i Storkyrkan serveras middag i slottets festsalar. Köksmästaren vill inte kommentera bröllopsmenyn, men bekräftar att Daniel och Victoria höll en privat middag på restaurangen.

Man kan ju alltid gissa vad Kronprinsesseparet kommer att bjuda på den 19 juni.

I Ockelbo pågår just nu förberedelserna för fullt inför sommarens höjdpunkt något vi kommer uppmärksamma under nattens program, vi kommer även låta dig ikläda rollen som kronprinsessan Viktoria. För om du var Viktoria hur skulle du komponera din bröllopsmeny den 19 juni? Skriv direkt på bloggen.

Själv tror jag på någon härlig fisk med kaviar, pepparrot, dill & västerbottenostskum.

Det enda man kan vara säker på är att det antagligen kommer vara riktigt gott.

/

Årets Kock 2010 Gustav Trägårdhs vinnande meny

Soppa på lättrimmad torsk

Rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia, kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål

--

Svensk renkalvssadel

Långkokt, vinägerglacerad tunga

Frasig getkvarg, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap.

Nobelmiddagen 2009

Hummerconsommé med skaldjurstartar, hummer och Kalixlöjrom.

Tryffelfärserad vaktel med persiljerot, brysselkål och portvinssås.

Citron och färskostmousse med havtornssorbet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".