En hund, lite lyckopiller, en redig hemhjälp och familjelyckan är gjord.

Lyckopiller och avdragsgill hemservice

Något har rent fysiologiskt hänt med mig i vinter och det är inte tack vare några piller.

Från att nära på fnyst åt tanken har jag gått så långt att jag till och med tagit upp det med min sambo där hemma. Jag vill skaffa hund.

Under hela min uppväxt hade vi husdjur, på min lista står, akvariefiskar, undulater, katter och framför allt hundar. Min Collie Goldie som jag fick när jag var åtta år och som sedan hängde med tills jag flyttade hemifrån var en viktig familjemedlem.

Det senaste på husdjursfronten är lyckopiller för hundar, det är sant man har tagit fram ett slags Prozac för hundar.

Nu har jag inte tänkt skaffa hund och sedan låta jycken gå på något prozacliknande lyckopillerspreparat för om jag hade hund skulle den vara för fysiskt slutkörd för att orka bli deprimerad. Senare under morgonen ska jag ringa upp hundpsykologen Charlotte Svanstein, ska bli otroligt intressant att höra vad hon har att säga om denna modernitet i pillerform.

Jag ser gärna tillökning i familjen Sundberg men först krävs ett extravagant hundvänligt boende ”pimpat” med daglig avdragsgill hemservice.

Ekvationen är för närvarande lätt omöjlig och jag får tillsvidare drömma mig tillbaka till tiden då Goldie, Jaga, Helmer, Sussi och Pelle höll låda i det Sundbergska residenset under ett åttital fyllt med viftande svansar, ljudliga skall, jamande och en herrans massa kvitter.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista