Peter jobbar gratis.
VAKENS RADIOBLOGG

Tiden tillbaka garantin i en radio nära dig

I en radio när dig lovar jag dig tiden tillbaka om du inte får ut det du önskar av våra sex kommande timmar tillsammans.

Riktigt så bra är inte erbjudandet, men det finns ett erbjudande som säger sig hålla den nivån.

Under morgonen ska jag ringa och säga god morgon till pastor Johan Vallinder som under sin söndagsgudstjänst erbjöd besökarna "tiden tillbaka garanti". Om man ansåg att det var bortkastad tid att gå i kyrkan så lovade Johan att han erbjuda timmen tillbaka och komma hem och hjälpa till med som man missade att göra.

När jag hörde detta kände jag genast, - oj vad mkt härligt pastorn skulle kunna göra hemma hos mig. Men å andra sidan, vad skulle jag göra under tiden? Titta på?

Som du kanske räknat ut tänker jag inte erbjuda samma upplägg som pastor Johan, hade jag varit i hans kläder hade jag nog sagt, - Duger det inte, kom upp till predikstolen och gör det bättre själv. Så det är väl det jag gör, - får du inte ut det du önskar av nattens program så stäng av och gör det bättre själv. Prata oavbrutet i sex timmar och berätta sedan gärna hur det gick.

Låt säga att man faktiskt skulle få en timma tillbaka.

En flitig person kommer hem för att utföra massa måsten under en hel timma. Vad skulle man göra under tiden frivilligarbetaren gnetade febrilt där hemma?

Vi ska ta upp detta under nattens program och du kan redan nu berätta vad du skulle göra om du fick en timma tillbaka, vad skulle du göra under tiden som Sanna, Jag eller din lokala Pastor utför dina sysslor där hemma?

 /

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".