Räddad av Carolina Norén

 Mitt försök att följa första kvalet, till Eurovision Song Contest, via datorn skulle visa sig vara ytterligare ett bevis för detta.

Räddades av en kollega på frekvens 103,3 och fascinerades av en helt ny tävlingsform.

När jag vid millennieskiftet slängde ut videobandspelaren fanns ett 20 tal DVD filmer att hyra, samtliga med bristfällig kvalité, allt för ofta att bilden frös bilden mitt i en spännande rulle. Jag var lite ”för” mycket före min tid men tillslut tog sig både utbudet av hyrbara dvd-filmer tillsammans med spelarnas förbättrade prestanda.

I höstas slängde jag ut min tv, allt fanns ju på nätet. Varför låta tv apparaten på väggen fortsätta vara hemmets medelpunkt när allt kvalitativ finns tillgängligt på nätet, tack SVT Play för det.

Det har gått bra, väldigt bra faktiskt. Fram till att jag med spänning planerade följa den första ESC-delfinalen under tisdagskvällen, via min dator. Detta skulle visa sig vara ett stort misstag.

Sändningen visades ej på SVT Play och fanns via Internet enbart att tillgå via eurovisionens egen sajt. Med gott mod bunkrade vi upp för eurovisionsmys i soffan där hemma. Detta ”mys” skulle förvandlas till en hackig tillställning där Sveriges Radios sändningar i P4, med superproffsiga Carolina Norén, bokstavligen räddade kvällen.

Sändningarna från nätet hade stora ljudproblem med ett genomgående eko och fördröjningar utan dess like.

För att hålla oss med bild under hela delfinalen tvingades vi backuppa med två datorer. När den ena bilden hackade efter kunde man följa dramat på den andra.

Inte ens sändningen på våra datorer var i synk.

I väntan på kvällens höjdpunkt, Islands bidrag är min personliga favorit och framträdde som kvällens sista bidrag, så lät vi våra datorer tävla mot varandra. Min dator ledde med en minut men blev sedan omsprungen av min sambos som knep avslöjandet av den sista finalplatsen.

Min tröst var att denna tillföll just Island.

Varför SVT-Play sviker oss ”nättittare” är obegripligt.

På torsdag är det Anna Bergendahls tur att stå på scenen och då blir det traditionellt tv-tittande hos en kompis, givetvis med Carolina Norén i hörlurarna.

/