Sommarens resor satte sina spår, nu är dock resväskan utvilad och ligger redo hemma hos Peter.
Vakens radioblogg

Resklådan är tillbaka nu packar vi väskan

 med resor och jobb om vart annat har fått mig att uppskatta att bara vara hemma mer än någonsin. Nu har dock ressuget börjat komma tillbaka och november resan är bokad, destination Köpenhamn.

För mig är den danska huvudstaden nordens metropol och det årliga besöket brukar ge avkastning i både energi, inspiration och en hel radda härliga kulinariska upplevelser. Restaurangerna i Köpenhamn nockar nära på de mesta, inget konstigt alls. Köpenhamn är den stad i norden med flest stjärnrestauranger, i alla fall enligt Michelin guiden.

Under morgonens program pratade jag med Cecilia Wilson i Paris, om den franska hösten. Samtalet fick mig att bläddra genom min kalender för en lucka där en weekend till världens bästa Paris kan tänkas passa.

Under förra årets Parisresa lovade jag min franska kompis Michel att hårdplugga franskan. Det är nog tur för mig att Köpenhamnsresan redan står uppskriven under den enda möjliga resa-till-Paris-helgen för min bästa franska består fortfarande av fraser i stil med, ”Bonjour baguette.”

Även om jag älskar Paris lika mycket är det aningens lättare att ta till superlativen i Danmark. Jeg elsker danskere, dansk mad og din smukke hovedstad.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".