1 av 4
Nu är det bara tomten som saknas, gärna i Stockholms innerstad.
2 av 4
Måste skaffa villa för hur många spisar får man plats med i en lägenhet?
3 av 4
En självvattnande örtkruka får plats i en lägenhet.
4 av 4
En returhuva får plats i både lägenhet och villa.
Vakens radioblogg

Tomt med sjöutsikt i Stockholms innerstad sökes

Efter en skön sovmorgon åkte jag söderut för en snabb runda på hem och villa mässan som pågår just nu utanför Stockholm. Som inredningsintresserad lägenhetsinnehavare gick jag runt bland de olika utställarnas montrar för att låta mig inspireras och oj vad jag inspirerades. Problemet var att det jag gick igång på var lite väl överdimensionerat. Vad sägs om en bastuflotte, en bubbelpool stor som en swimmingpool eller en gigantisk spis med dubbla ugnar och plats för 6 kastruller!

Det enda jag blev...

Det enda jag blev sugen på, användbart i en lägenhet, var en självvattnande örtträdgård för köksbordet och ett kombinerat takfönster/balkong. När man öppnar takfönstret så delar det sig och förvandlas till en takförsedd balkong, fascinerande konstruktion. Det enda som hindrade mig från att handla var att takfönstret kräver en vindsvåning, jag bor på våning fyra av sex och jag misstänker att grannarna på våning fem inte skulle uppskatta att ha mig solandes i deras vardagsrum. Mest inspiration fick jag dock av ett arkitektritat budgethus som talade till mig på mer än ett plan. Men undra vad Stockholm stad säger om de till veckan får in en bygglovsansökan för ett en och en halvplansvilla vid Odenplan.

Jag gillar tanken, då hade jag fått plats med både örtträdgård, takfönster och varför inte en vedeldad bastuflotte.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".