1 av 2
En läskig grop vid husknuten som borde avskräckt att inleda veckan med en underjordisk kistfilm.
2 av 2
Har man denna vid sin husknut kanske man bör undvika filmer som tvångsmässigt utspelar sig under jord.
Vakens radioblogg

Kickstart och nedgrävd näring till livet

 Hur hämtar man sig efter en snabbomställning av dygnet? Se något riktigt händelsefattigt, somna tidigt och ät en rejäl frukost.  

Efter gårdagens rivstart av dagtidsveckan tog jag med mig en kompis för att se nya biofilmen ”Buried”, en kidnappad amerikan ligger nedgrävd i en kista i en irakisk öken i väntan på lösensumma. I efterhand kan jag konstatera att det var en ypperlig avrundning på dagtidsveckans första arbetsdag.

Att kickstarta sin vecka genom att gå till jobbet på måndag morgon klockan 09.00 efter att ha gått av sin sändningsvecka på söndagen klockan 06.00 hör inte till vanligheten, ett internt byte med kollega medförde detta. Det hör till ovanligheten, och kanske inte är det mest hälsosamma, men ändå så gillar jag det. Man får raskt byta fot i livet, masa sig upp med sömndruckna ögon, trängas på bussen och säga god morgon när man anländer TILL arbetet istället för när man som nattarbetare går från jobbet.

Att inleda arbetsveckan med en riktigt meningslös film är inte helt fel. Ryan Reynolds som spelar huvudrollsinnehavaren i ”Buried” ligger nedgrävd i en kista under hela filmen och, utan att för den sakens skull ge ett omdöme om den stundtals riktigt nervkrypande rullen, kan jag konstatera följande: Om man under en timme och fyrtio minuter sitter bakåtlutad och tittar på en kille som ligger nedgrävd i en kista, så kan det inte annat än att ge mening till ditt liv utanför biosalongen.

Sen behöver man bara en rejäl frukost och en promenad för att fixa resten av veckan, förutsatt att man undviker att titta ner i den växande jättekratern vid min busshållplats för där får det plats både en och två och tre…

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".