1 av 5
Mamma Mia! på besök i Sverige. Foto: Per Berg/SR
2 av 5
Peter Sundberg på Mamma Mia! Foto: Reine Magnusson / Sveriges Radio
3 av 5
Mamma Mia! besöker Stockholm. Foto: Reine Magnusson / Sveriges Radio
4 av 5
Mamma Mia! besöker Stockholm. Foto: Reine Magnusson / Sveriges Radio
5 av 5
Peter på Mamma Mia! Foto: Reine Magnusson / Sveriges Radio
Vakens radioblogg

Mamma Mia vilken show

 Samma år som Mamma Mia hade premiär blev jag kär, nu ett drygt decennium senare firar jag, kärleken och världens just nu största musikal 11 år ihop.

Sedan premiären i London 1999 har jag försökt se föreställningen men misslyckats. 2004 gjorde jag ett försök att se svenskmusikalen i New York, slutsålt så när på ett par ståplatser med skymd sikt. Priset fick mitt unga sinne att lägga benen på ryggen och istället gå på bio. I London var det bara glömma, utsålt sedan månader.

Att musikalen skulle ha det goda omdömet att besöka Stockholm när inte bara den firar elva år utan även jag och min sambo, nära på dagen, saluterar dryga årtiondet må vara ett sammanträffande, men ett ack så passande sådant.

I kväll elva år efter premiären i London fick jag äntligen till det. Jag är nu en av de över 40 miljoner människor som sett Björn och Bennys supermusikal.

Känns som att jag kan skriva under devisen, den som väntar, väntar på något gott.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".