1 av 4
Nanne Grönvall och Peter Sundberg.
2 av 4
Nanne Grönvall och Peter Sundberg.
3 av 4
Nanne Grönvall och Peter Sundberg.
4 av 4
Nanne Grönvall och Peter Sundberg.

Nanne Grönwall känner sig lite som bambi på hal is

26 min

Nanne Grönvall var nattens gäst i Vaken med P3 och P4.

Nanne hängde med Peter och Jesper i studio 27. I nattens program berättade hon om hur hon jobbat hårt för att kunna fortsätta göra det hon älskar mest - musik. Och trots stora framgångar berättar Nanne Grönwall att hon hela livet känt sig lite som bambi på hal is.

Undrar du över något, kommentera på sidan eller mejla din fråga till vaken@sr.se

Melodifestivalen har betytt mycket

Nanne Grönwall firar 25 år som artist. Karriären tog sitt uppsving under de första vändorna i Melodifestivalen.

Och nästan oavsett vad Nanne Grönwall har tagit sig för har det blivit älskat och varmt mottaget. Men hon har inte haft någon uttalad strategi mer än att hon repsekterar sitt yrke och det hon håller på med.

-Jag har jobbat stenhårt med det jobb jag älskar och jag känner en sådan oerhörd tacksamhet och respekt inför att hålla på med just det jag gör, säger hon i Vaken med P3 och P4.

Att vinna är inte alltid viktigast

När det väl funkar tycker Nanne att hon har tveklöst världens bästa jobb.

-Att vinna med "Det vilda" är kanske det bästa jag gjort, och tack vare att jag har fått vara med om den resan i framförallt allt vad det innebär att göra Melodifestivalen har jag lärt mig mycket.

Men att vinna behöver faktiskt inte vara det viktigaste ändå säger Nanne.

-Att komma först innebär otroligt mycket ansvar. Så här nu i efterhand tycker jag ändå att huvudsaken faktiskt är att få vara med.

Respons och stöd från publiken

Efter ett tufft år med en nära förlust i familjen och att sångerskan själv drabbades av bröstcancer väntar en ny säsong av artislivet. I höst ska Nanne upp på teaterscenen något som hon ser fram emot.

När det gäller karriären i stort säger Nanne att hon många gånger känner sig som Bambi på hal is och att hon har gjort det nästan hela livet. Men i slutändan har det ändå alltid gått bra.

-Jag har alltid blivit bemött med respekt i allt jag gör också när det har varit tufft, det är nog hemligheten till att jag klarat mig så bra, säger Nanne Grönwall.

Firar jul med mat och pladder

Förr om åren var Nanne mer stressad men nu har hon lärt sig att ta det lugnt. Det är något hon försöker förankra både i jobb, karriär umgänge och julstress.

-Vi håller på med så mycket musik året runt eftersom det är vårt jobb därhemma, så under helgen ska vi nog mest umgås.

Men julstressen då Nanne?

Peter Sundberg undrar ändå om Nanne Grönwall inte brås på julstressen som hägrar över var stuga så här två dagar före jul.

-Äsch, den största stressen inför jul tycker jag kan vara att hitta parkeringsplats, säger Nanne Grönwall.

När det sedan blir dags för familjen Grönwall att koppla av blir det dock inte så mycket musik.

-På julen så äter vi mest och så pladdrar vi en hel del så klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista