Carolina Norén och Jenny Goldkuhl illustrerar hur det går till när man hjärt och lungräddar med hjälp av en app i mobilen. Foto: Sveriges Radio / Ronnie Ritterland
Vakens radioblogg

En helt vanlig dag på jobbet

Mitt jobb är verkligen varierat, ena stunden står man i studion om natten och låter munnen gå och andra är man på redaktionen dagtid och iscensätter en hjärt och lungräddning.

När det ska göras saker till webben kan det i bland vara svårt att hitta bilder som passar därför fick jag vara lite extra uppfinningsrik idag för att få till det.

Övertalade  programledare Carolina Norén att lägga sig på golvet och spela medvetslös, själv slängde jag mig på bredvid och satte handflatorna på hennes hjärta. Vår webbansvariga  fick föreviga detta med sin kamera. Ja du ser ju själv här uppe hur resultatet blev.

Bilden ska användas nästa vecka för att illustrera en intervju med läkaren Pontus Johansson som gjort en app till mobilen där vi får lära oss att rädda liv.

Nu ska jag få tre låtar att höra ihop, kanske är det en nattjakt du får lösa nästa vecka 

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista