Chokladbollar, redo för baluns. Det skrala antalet kokosflarn på bollarna beror på att upphovsmannen av misstag halverade mängden smör, vilket gav en svårrullad men god chokladboll.

Så här är man i topp efter sändning 12775

0:54 min

 

Jag kan räkna till närmare 12775 dygn sedan den där tidiga morgonen på Piteå BB, en dag jag grundat med världens godaste boll.

 /

Mitt liv - ett radioprogram

I dag gör jag min i runda slängar 12770:e sändning, om man drar bort ett och annat skottår. För visst är det så att varje dag av ens liv är som ett dagligt radioprogram? Eftersom jag, med bara några dagars uppehåll, sänt oavbrutet de senaste tre veckorna är jag berättigad att svara ja på den frågan.

34 gräddtårtor

Under de senaste 34 åren har jag inlett denna dag med gräddtårta, en sådan där hemmagjord barnkalasvariant med godis på toppen. Senaste 11 åren har jag inte ens behövt göra den själv, min sambo komponerar en specialvariant till varje födelsedag. Står en i min kyl och väntar just nu, det vet jag efter att i smyg gläntat på kylen innan jag gick till jobbet. Den är väl förpackad, men av det lilla jag sett kan jag konstatera att det ser lovande ut.

För mina närmsta vänner väntar en liten baluns där gårdagens mastodontverk kommer stå på buffébordet.

Vet någon hur lång tid det tar att rulla 60 chokladbollar?

Svar: Länge.

Vet någon hur lång tid det tar att rulla 60 chokladbollar om man av misstag halverar andelen smör?

Svar: Så lång tid att man inför sin födelsedag ser ut som att man precis genomlevt sju svåra år.

Men antar att det är en känsla man får acceptera när siffran man firar är 35.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista