Vakens radioblogg

Säljer sin heder för halva priset

1:26 min

Jag är inte den som är den. Egentligen är det precis vad jag är, har inga ambitioner att ligga på en webbplats iklädd pyjamas och än hellre vill jag sända Sveriges längsta direktsända program i en rutig outfit gjord att ta på sig när rullgardinerna åkt ner.

Men gör den att jag får 50% rabatt så...

Sedan när har man fått rabatt för att man är dåligt klädd? Jo sedan i natt. En rad olika bokhandlar tjuvstartar årets rea med det förnedrande tilltaget, "ännu lägre priser om du kommer iklädd pyjamas".

När min kollega Jenny kom till jobbet iklädd pyjamas trodde jag inte riktigt mina ögon. Jenny är en välklädd dam och att hon av alla personer skulle sända i pyjamas hade jag faktiskt inte kunnat tänka mig. Jenny såg lika förvånad ut när jag avslöjade att jag inte ens ägde en pyjamas, tydligen är detta ett måste hos familjen Goldkuhl. Under följande veckas sändning fick jag ett stort paket, en inslagen herrpyjamas. Gjorde sedan min första pyjamas sändning någonsin.

Som bilden ovan visar är det tydligen dags igen, för vad gör man inte för lite extra rea på rean.

/

Pyjamasparty på bokhandeln

Pyjamasparty på bokreans nattliga pyjamasparty i natt. Foto: Anna Lind / Akademibokhandeln Gleerup

Handlar böcker i full sovrumsmundering. #text=4365084#

Mer om bokreans historia

Den årliga bokrean drar igång i månadsskiftet februari/mars. Foto: Dan Hansson / SCANPIX

Bokrean är ett stort, årligt evenemang. #link=249558#

Vakens radioblogg med Peter och Jenny

#link=245323# bloggar dagligen om mat, fest, färg, foto och mingel tillsammans med kollegan #link=174001#.

#link=245321#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.