1 av 2
Eric Saade vann Melodifestivalen. Låtskrivaren Fredrik Kempe till höger. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
2 av 2
Eric Saade vann Melodifestivalen i Globen under lördagen. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Vakens radioblogg

Jag hade ståpäls och Eric Saade vann i Globen

Sällan bevittnat en mer spännande rösträkning i den svenska melodifestivalens historia. När det stod klart att det stod mellan Eric Saade och Danny Saucedo ställde jag mig upp i soffan, på knä, och jublade…

Förutom sekvensen där Swingflys son käkade läppglans, under tiden Rickard Ohlsson intervjuade Swingflys flickvän, så var rösträkningen årets höjdpunkt.

Det hade kunnat bli en urtrist redovisning av rösterna men istället blev rösträkningen en spännande rysare.

När det stod klart att vinnaren skulle bli en av två väldigt slagkraftiga nummer så gick ventilen hemma i Sundbergs vardagsrum. Ställde mig upp i soffan, för att skona min vardagsrumssoffa så ställde jag mig kontrollerat upp på knä, och jublade. Ett sex veckor långt antiklimax var till ända.

Eric Saade tog hem 12 poängaren både från Internationella juryn och svenska folket. Nu väntar att se hur det går i Düsseldorf.

Spännande att se om det går bättre för låtskrivaren Fredrik Kempe detta år. Det är tredje gången på fyra år som han står bakom det vinnande svenska bidraget. Måtte Manboy-killen ha vad som krävs för att sätta Kempe och Sverige på den europeiska eurovisiontronen.

Dags att planera för eurovisionsfinal i Stockholm nästa år?

/

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".