Vaken förändrar sig

Erik provade speedway som pensionär

1:38 min

Förändring är inget som verkar skrämma er lyssnare! Erik var 68 år gammal när han slängde sig på en motorcykel. 

En annan som tog steget och satsade på något helt nytt är Rebecca Forsberg. Hon är regissören bakom

En av våra lyssnare, 68-årige Erik, ville gärna prova på speedway innan han blev "för gammal". Förra året i september ringde han därför upp hemmaklubben Vargarna i Norrköping och frågade om han fick komma och provköra lite.

Och visst fick han det. Erik blev omhändertagen av fem personer som ordnade fram kläder och och gjorde honom startklar. Sedan satte han sig på motorcykeln och det är inget han ångrar.

– Det gick så in i norden. Accelerationen var ju sanslös, säger Erik till Vaken med P3 och P4. Jag måste göra det igen!

En annan som tagit steget och satsat på något helt nytt är Rebecca Forsberg. Hon är regissören bakom världens första mobilteater. Den finns i Husby, utanför Stockholm, och själva föreställningen är en modern version av Antoigene och som tar upp mellanösternkonflikten. Och ja, du tittar på den i mobilen!

Man trycker på en app och så kommer det upp en bil som heter Antoguse dagbok och så börjar ljuddramat. Sedan får publiken promenera i Husby. En GPS i mobilen är nämligen knuten till de olika platserna där scenerna utspelar sig.

– Det är härligt att lärarna inte behöver anpassa sig efter teaterns tider.  Här är det friare, säger Rebecca Forsberg.

Martin är också en förändringens man. Han gick från hårdrock till opera.

Jag har provat en helt ny musikupplevelse. Att gå på opera. Är annars en riktig hårdrockssnubbe men flickvännen tvingade iväg mig. Var lite småsur när vi gick dit, trodde inte att det skulle vara något för mig, utan att det bara kan uppskattas av kulturtöntar. Men jag hade fel. Det krävdes bara ett par minuter innan jag var helt tagen av musiken /Martin

Sedan hör vi Anders som berättar i Vaken att han gick från att vara soffpotatis till att äta mer sunt och Josefin som gjorde en mindre omtumlande förändring som gjorde att hon känner sig inspirerad och lovar att våga prova mer i framtiden.

Även här på Vaken-redaktionen är förändringar på gång. I natt sa vi till exempel tack och adjö till vår underbara kollega Jesper J Rubin som tar paus från etern och ger sig i kast med nya utmaningar.

Fråga