Vaken snackar om vägval

Skurk, komiker eller nytt kön — välj ny väg i livet

1:45 min

Louise bytte småstadslivet i Ytterby till storstadsliv i kinesiska Shanghai. Johnny har äntligen hittat rätt spår när det gäller kärleken. Fredrik gav upp yrket som sjöman och satsade på att bli komiker istället.

Jag bytte spår helt och hållet för några år sen. Genomgick nämligen ett könsbyte! Trivdes aldrig att va machomannen Jonas som jobbade på ett snickeri, men nu kan jag leva fritt som flicka och vara mig själv /Johanna

I den amerikanska staden Detroit är polisen på jakt efter ett gäng skumma tanter i hatt. Tanterna ingår nämligen i en liga som tar ut pengar med stulna bankkort.

Tantligan i USA misstänks ligga bakom en rad fräcka plånboksstölder. De välklädda damerna går under namnet "Mad Hatters" på grund av sin förkärlek för huvudbonader. Men de utnyttjar även sitt oskyldiga utseende, som ingen associerar till en brottsling, för att dupera sina offer.

Tanterna misstänks ha använt kreditkort och checkhäften för att komma över sammanlagt drygt tre miljoner kronor.

Medan vissa går och blir kriminella på äldre dagar, så har Vakens lyssnare gjort helt andra vändningar i livet.

"Hej! Min pappa var 53 när han sa upp sig från Volvo efter 26 år och tog ett jobb på ett kinesiskt företag i Shanghai! Nu bor vi hela familjen i Shanghai och lever det expat-kinesiska livet! Stor skillnad från livet i Ytterby utanför Göteborg!" /Louise

"Ventilationsmontör, charkarbetare, budbilschaufför, bygga storköksutrustning, tillverka mobiltelefonantenner, produktionsledare, bygga norska elbilar...och nu väktare. Många spårbyten har det blivit! Kärlek då? Jo, en hel del blindspår och urspårningar, men nu är jag på rätt spår och där tänker jag stanna" :-) Mvh VäktarJohnny i Norge

Fredrik är i grunden utbildad sjöman, men han visste redan när han började plugga att han egentligen hade tröttnat på sjön.

Istället började han boka konserter och band, och av en händelse så slog han sig in på spåret som ståupp-komiker.

– Kort sagt så var det en kväll som jag hade bokad och konferenciern dök inte upp. Då prövade jag vingarna och drog nya skämt och upplägg mellan uppträdandena, berättar Fredrik.

Hur kändes det första gången du ställde dig på scen och skulle vara rolig?

– Det där ska jag passa mig för att svara på för jag har blivit så fruktansvärt felciterad i en tidning. Reporten ställde den frågan och då svarade jag att det känns som att bajsa på sig, alltså det är otroligt pinsamt och en enorm press. Men han citerade mig på orden och skrev att jag både kunde få folk att skratta och bajsa på mig samtidigt.

Fråga