1 av 5
Är den oemotståndlig eller överskattad?
2 av 5
Denna jättepotatis skördades i höstas. Fotot från lyssnaren: Ewert Nilsson (bilden beskuren)
3 av 5
Potatis från höstens skörd. Fotot från lyssnaren: Ewert Nilsson (bilden beskuren)
4 av 5
Potatistavlan med dess skapare Roland MacFie framför. Foto: Gösta Sandberg
5 av 5
Potatistavlan i Alingsås som avtäcktes den 26 oktober på "potatisens dag". Foto: Gösta Sandberg

Knöligt värre!

3:49 min

I natt pratar  och  om en riktig knöl – en knöl som ändå de flesta gillar. Det handlar så klart om potatisen så här på potatisens dag.  berättar hur man bäst firar!

Jag ÄLSKAR potatis! Mos, pressad, kokt, stekt, ugnsbakad, riven, friterad, pommes, kroppkakor, potatisbullar... Oj, vad jag blev hungrig nu! /Nina

Fråga

Tips från Björn

Ett gott sätt att göra potatis är att koka den sedan riva den tillsammans med purjolök sedan lägga det i smördeg och göra avlånga rullar, gott och lätt!

Tips från Stefan, tidningsbus

Skala några potatis i pannan den kokar fortare om du delar den direkt och kokar den. Stek lite korv. Skär upp lite purjolök och vanlig lök. Tillsätt löken med korven och bryn upp den. Sedan toppar man upp med lättstekta ägg och dill till det. Mumma och man behöver inte ens salt på det :)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista