1 av 3
Peter har just gått i mål på New York Marathon 2011. Foto: Privat
2 av 3
Peters vinstpaket från New York har nu kommit fram till tävlingens vinnare Kalle. Grattis Kalle.
3 av 3
Peters vinstpaket från New York har nu kommit fram till tävlingens vinnare Kalle. Grattis Kalle. Foto: Peter Sundberg / Sveriges Radio
Vaken i New York

New York Marathon på 03:24:02

03:24:30 gissade Kalle Bergström att Peter skulle springa på och med det vann han vår tävling här på webben. Grattis! Det kommer ett kuvert fullt av New York hem till dig. /

Jag har sprungit New York Marathon och är väldigt nöjd. Sitter utmattad och med en skön känsla av ”I did it” i kroppen här i mitt hotellrum på Manhattan. Strax ska vi vidare på ”after run” middag på en restaurang i Central Park. Det ska bli så skönt att sätta sig ner vid dukat bord, luta sig tillbaka mot stolsryggen och bara njuta av dagens bedrift.

Loppet var magiskt, när man sprungit genom Brooklyn upp genom Queens och såg Manhattan på andra sidan floden så pulserade en rysning av häftigt välbehag genom kroppen.

Minuterna senare sprang vi upp över tunga Queens borow till östra sidan av Manhattan.
Att sedan avsluta de dryga 4,2 milen, med 5 kuperade kilometer, genom världens kanske mest kända park, Central Park, gjorde upploppet mer än magiskt.

Detta är en livsdröm jag gärna gör om, om och om igen. Även om det idag känns som en dröm jag väntar lite med att uppleva igen, i alla fall tills träningsstelheten gått ut ur kroppen. Är verkligen helt stum i hela kroppen.

Nu väntar några härliga dagar i New York, med en väldigt skön medalj runt halsen.

Tusen tack för all support.

/

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".