Loreen, en vinnare! foto: Jessica Gow, Scanpix
Vaken jublar

Loreen vann! Vi vann!

Carolina Norén sammarfattar ESC-kvällen
3:27 min

Hurra! Loreen, med låten "Euphoria", tog hem segern i Eurovision Song Contest! Efter 13 år av segertorka så kan vi bada i segerhavet, och se fram emot en final på hemmaplan. Äntligen! Vi fortsätter suga på festivalkaramellerna från Azerbajdzjan! Hur firar du? Vad skulle du vilja säga till Loreen?  

Under natten är Carolina Norén och Fredrik Ralstrand med oss direkt från efterfesten i Baku.

Firande radiopratare i Vaken-studion: Sandra Charlez & Magnus Leijon

Vakens lyssnare jublar:

Jag hörde EUPHORIA tidigare ikväll på radion och fick en stark känsla av att DEN låten skulle VINNA. Då spelades låten HÖGT och jag både skrattade o grät! Ja, det är STORT!

Hej Vaken! Ohwaoooo! Vilket framförande, vilken låt, vilken artist! Loreen ! Grattis till vinsten! Hälsningar Susann från Sturefors utanför Linköping

Hej! Jag kan inte sova, tänker på Loreen och den fantastiska segern och att hennes mamma får uppleva denna euforiska glädje med sin dotter. Underbart på Mors Dag. /Ramona

Champagnen flödar hemma hos mig! Hoppas Loreen får en underbar natt efter sin insats! Skål! /Christoffer

Härligt att Loreen vann, men det snackas redan om att det blir arenakaos nästa år då mello och hockey-vm krockar. Den som lever får se. Hälsningar Tomas.

Bra att ni finns, för efter det här kan jag garanterat inte somna./ Jesper

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista