Konsertpublik som väntar på artisten Justin Bieber. FOTO: KRISTER SØRBØ

Konsert- och festivalminnen

3:03 min

Festivalerna hopar sig. Igår drog "Sweden rock festival" igång i Sölvesborg, och sedan bara fortsätter det med festivaler i parti och minut, "Peace & Love" i Borlänge, "Way out west" i Göteborg, "Hultsfredfestivalen", "Emmabodafestivalen", "Trästockfestivalen" i Skellefteå osv osv... Visfestivaler, Stadsfester, Blueskvällar, Kammarmusikshelger avlöser varandra under hela sommaren.

Festival- och konsertminnen ägnade vi tid åt i Vaken. Många ringde, ännu fler mailade och skickade sms. och  har badat i minnen!

Hej! Jag kommer aldrig glömma sommaren 2010, Uppsala reggae festival. Va konon väder hela festivalen, men sista spelningen som man väntat på med Anthony B, öppnar sig himmeln och ett jätte åskväder drar in. Ösregn med översvämningar, blixtrar och dunder.. Och mitt i allt detta så friar min sambo! Jag svara så klart JA! Vi är fortfarande tillsammans och jag kommer som sagt aldrig glömma :) Kramar till er! Ni är bäst! Michaela i Växjö

Monsters of the millenium 2001 i Luleå. Alice Coopers scenshow var magisk, men det jag minns bäst var hans missnöje över en tjej som stod längst fram : I've gone all the way from Phoenix, Arizona, just to play for you guys, and on the front row stands a girl with a t-shirt that says Kiss. That really pisses me off! Och tjoff sa det, så stod hon längst bak :) / EnFahlgren

Jag var på konsert 1986 på Skara sommarland. En underbar sommardag i juli med strålande sol, ett publikhav med över 700 skrikande finniga tonåringar och fantan flödade. Uppträdde gjorde tjejen som efter denna konsert blev min stora och enda idol, CAROLA. Har upplevt 321 konserter med denna underbara kvinna till dags datum. /Tarzan

Jag minns när jag såg Grisen Skrikers sista spelning på 4:an. Då var det så jäkla varmt i lokalen så det droppade ifrån taket av ånga. Folk var så varma att man klädde av sig bara till kalsongerna, samt att bassisten stod naken med bara basen framför det heligaste. Det var en punk spelning med stil året 1978. Mvh Punk Arne.

Hej! Jag såg Beatles i Kungliga Tennishallen i Sthlm 1964. Efter konserten åkte vi i samma bil som John, Paul, George & Ringo. Tro´t eller ej, men Paul (som var supertrevlig) hängde med hem till min kompis och drack te. /Eva

Tjena! Det var under kirunafestivalen 2010 som jag och min nuvarande flickvän blev tillsammans under midnattssolen. Jag träffade henne ca 2 veckor innan festivalen och jag visste direkt att sen här tjejen är min drömtjej! Ha de bra! Jesper från Kiruna.

Jag säger bara: SPRINGSTEEN. Den mytomspunna konserten på Stockholms konserthus. Ja, jag var där! Morsan var sjukskriven och hon fixade min biljett via telefon, det fanns ju inte internet på den tiden. Jag tog tåget upp från Göteborg och åkte tillbaka med sista nattåget. Jag har biljetten kvar. Må Väl, sa Juggan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista