Ola Gäverth och Magnus Leijon minns sina skolresor

Tid för skolresor (och fotboll)

5:37 min

Idag börjar fotbolls-EM. Vaken håller koll på läget, och bollen i luften, med hjälp av Radiosportens Martin Marhlo.

Så här i skolavslutningstider reser många klasser iväg på skolresa. Några åker på äventyr ute i skogen, andra drar till en storstad och kanske går på tivoli. De mest ambitiösa har jobbat hårt för att kunna resa utomlands. Lång, korta, avancerade eller enkla spelar ingen roll, skolresor blir något vi minns för resten av livet.

Vakens och  har fått massor med sköna skolreseminnen. Här är några: 

Hej! När alla andra klasser åkte till Liseberg på klassresa i årskurs 6 åkte jag och min klass till en gård en bit utanför staden och tältade. Det bästa med resan var badandet och det enorma Mums-Mumskriget vi hade med lärarna. Det är mitt bästa klassreseminne. Tack för ett bra program! Mvh Daniel

Hej! I trean på gymnasiet åkte samhällsklasserna till Prag. Jag min kompis var de enda tjejerna som följde med på utflykten till ett ölbryggeri med ölprovning. Plötsligt dök tjeckisk radio upp och ville intervjua oss unga turister, mig och min tjejkompis. "Are you a bit tipsy from the beer?" frågade han. Eftersom vi inte visste vad "tipsy" betydde fnittrade vi bara och sa: Öh, no! Vår manlige lärare kom fram efteråt med bestört min och sa "Är ni lite fulla frågade han, och nej säger ni och FNITTRAR!?" Vi var nyss fyllda 18 och läraren antagligen lite tveksam till utflykten. :) Kram Christine i Göteborg

God natt grabbar! Vi var till London 2005, och där hände det mycket knasigt. Redan på Arlanda var lärarna som skulke hålla koll på oss under resan redigt berusade. Dagen efter så satt samma lärare på hotellrummet och och groggade med vodka och vodkadrinkar och blev stupfulla. Tredje dagen var det derby mellan Chelsea och Arsenal, och eftersom vi upptäckte detta först på matchdagen så fick vi snällt se matchen på en lokal pub. Vi hamnade på en Arsenalpub, och låtsades därför heja på Arsenal. Alla utom vår stupfulla lärare som var ett hängivet Chelseafan. INTE bra! Jag ska aldrig mer prata fotboll när jag är i England. Eller förresten, jag ska aldrig mer åka till England. / Borta bra men hemma bäst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista