Oscarsnatt med Vaken i P3 & P4

Under hela vår sex timmar långa sändning håller vi ett öga på den pågående Oscarsfesten i Hollywood. Vi har vår egen filmexpert, Björn Jansson med oss som ger rapporter om vad som händer på galan och på plats i Los Angles finns Svenska Filminstitutets utlandschef, Pia Lundberg som får ge en bild av stämningen i stan när årets största filmfest briserar.

Själva händelsen och galan är ju stort nog men vi har ju så klart fokus på vårt svenska Oscarshopp Malik Bendjelloul som enligt många har stora chanser att plocka hem priset i dokumentärklassen med sin "Searching for sugerman". Den har ju redan vunnit en mängd priser. Även svenske Per Hallberg kan vinna för Bästa ljud i Bondfilmen ”Skyfall” och Paul NJ Ottosson för samma insats i ”Zero Dark 30”.

Dessutom representeras Sverige av Alicia Vikander som spelar en av huvudrollerna i Bästa utländska film-nominerade ”A Royal Affair” och i flerfaldigt nominerade ”Anna Karenina” samt Gustaf Skarsgård, som spelar i norska ”Kon-Tiki” - som också kan bli Bästa utländska film.

Vilken skådespelare tycker du är den största genom tiderna? Hör av dig till oss på vaken via e-post (vaken@sverigesradio.se), sms 72250 eller telefon 099-120 33.

Med dig i natt finns Henrik & Sandra