1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Grafik: Liv Widell
Tisdag 16 april

Boston: Margaretha hade precis passerat mållinjen när det small

Svenska Margaretha Borring hade precis gått i mål och skulle hämta sina kläder när det small. Det var ljudet av de två sprängladdningar som exploderade vid målgången på Boston maraton i USA bara några hundra meter bakom henne.

Margaretha Borring var på väg för att hämta sina kläder efter loppet och stod och pratade med två amerikanare när hon hörde smällarna.

- Det blev så tyst, det var nästan det som var mer märkbart än smällen, säger hon i I Vaken med P3 och P4.

Hon berättar hur hon hörde att det kom två smällar efter varandra och att hon snabbt fick hjälp att ta sig från platsen av funktionärerna.

- Man tänkte att det var nog inte så farligt att det var någon gasläcka eller något sånt, säger hon till Vakens reporter och programledare Peter Sundberg.

I Vaken med P3 och P4 berättade Margaretha Borring också att hon valde att lämna platsen så snart hon hittat sin man. Nu håller de sig tillsammans på hotellet och längtar därifrån.

- Man vill bara hem, vi är tacksamma att vi inte var vid målgången när det hände och tänker på alla de som var vid fel ställe.

Reporter: Peter Sundberg
Text och webb: Ronnie Ritterland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista