Madonna: "Jag hade tänkt ställa in showen men bestämde mig att inte låta dem tysta mig"

Flera artister valde under gårdagen att ställa in sina spelningar efter terrordåden i Paris. Under sin spelning i Stockholm berättade Madonna att hon först hade tänkt ställa in men att hon ändrat sig. "Att tysta oss är precis vad dessa människor vill... ...varför ska jag ge dem det?"

Mitt i koncerten höll Madonna ett ungefär tio minuter långt tal.

Utdrag ur talet om terrordåden i Paris:

De tragiska mord och känslokalla dödande som ägde rum i Paris igår kväll har påverkat mig hela dagen. Det har varit svårt att genomföra showen så här långt. Varför är jag här uppe och dansar och har roligt när människor gråter över att sina förlorade nära?

Men detta är precis vad människorna bakom dåden försöker åstadkomma, de vill få oss att hålla mun, de vill tysta oss. Men vi kommer inte att låta oss tystas, vi kommer aldrig att tillåta dem det. Jag var på väg att ställa in kvällens show men varför ge dem det?

Alla platser där människor dödades var platser dit människor gått för att ha kul. Ingen ska få stoppa oss från att göra det vi älskar.

En annan viktig poäng jag vill göra är: Ja, det finns människor som inte har någon respekt för människors liv och det finns människor som gör oförlåtliga saker mot andra människor. Men vi kommer inte att förändra detta om vi inte först förändrar hur vi behandlar varandra. / Madonna.