När man tycker till om musik är det inte alltid som man är överens. Inspelningen är i full gång i Radiohuset i Stockholm.
1 av 5
När man tycker till om musik är det inte alltid som man är överens. Inspelningen är i full gång i Radiohuset i Stockholm. Foto: Nassim al Fakir
Babben Larsson och Mark Levengood i studio 66 i Radiohuset i Stockholm efter inspelningen.
2 av 5
Babben Larsson och Mark Levengood i studio 66 i Radiohuset i Stockholm är glada efter inspelningen. Foto: Fredrik Ralstrand
Anders Lundin och Kattis Ahlström ledde Eurovision Song Contest 2000 tillsammans i Globen. I år tycker dom till om Frans motsånd i Eurovision som återkommer till Globen.
3 av 5
Anders Lundin och Kattis Ahlström ledde Eurovision Song Contest 2000 tillsammans i Globen. I år tycker dom till om Frans motsånd i Eurovision som återkommer till Globen. Foto: Fredrik Ralstrand
Lina Hedlund och Nassim al Fakir i studion efter inspelningen.
4 av 5
Lina Hedlund och Nassim al Fakir i studion efter inspelningen. Foto: Fredrik Ralstrand
Hela gänget från program 3 av 4. Fredrik Ralstrand, Tina Mehrafzoon och Andreas Lundstedt.
5 av 5
Hela gänget från program 3 av 4. Fredrik Ralstrand, Tina Mehrafzoon och Andreas Lundstedt. Foto: Fredrik Ralstrand
Eurovision Song Contest: nedräkningen

"Ryssland är vårt största hot"

Fredrik Ralstrand om nedräkningen till ESC: "Ryssland är vårt största hot"
11 min

Vilken chans har Frans i årets Eurovision Song Contest? Den frågan ställer sig Fredrik Ralstrand och hans namnkunniga gäster i årets nedräkningsprogram till ESC. I veckan besökte han Vakens studio för att prata om programserien som nu är igång.

Eurovision Song Contest närmar sig, finalen är den 14 maj i Globen. Nedräkningen till årets ESC är dock redan här och Ryssland är vårt största hot, i alla fall om man ska tro bettingsajterna och Fredrik Ralstrand. Fredriks programserie som räknar ner till Eurovisionveckan i Stockholm i maj har startat, programmet heter "Frans chans" och sänds på www.sverigesradio.se och i våra lokala P4 kanaler. Här intervjuas han av Vakens Lisa Tallroth om programmet, som redan blivit omnämnt i kvällspressen i samband med Mark Levengoods sågning av det ryska bidraget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".