Facit: Quiz Kan du din DJ

Dessa DJ:s sökte vi:

1: David Guetta – Vi hörde Zara Larsson prata om deras gemensamma framträdande under invigningen av fotbolls EM, tonerna av deras EM låt ”This One's For You” hördes också i bakgrunden.

 

2: Afrojack – En av världens bäst betalda DJ:s. Här tillsammans med Chris Brown och låten ”As Your Friend”.

 

3: Clabbe af Geierstam – Vi hörde introt till hans DJ program i P4, Retro Explosion – Discjockey Clabbe.

 

4: Calvin Harris – Världens bäst betalde DJ just nu. Vi hörde hans exflickvän Taylor Swift avslöja det bästa hennes dåvarande pojkvän Calvin Harris någonsin gett henne. Ex-paret är ett av årets mest omtalade, dels för att dom gjort slut men även att det så här efter deras break-up kommit ut att Taylor Swift skrivit texten till Calvin Harris största hitt någon, den som vi också hörde i klippet och som just nu går varm i en radiostation nära dig, låten heter ”This Is What You Came For” och framförs av Rihanna.

 

5: Rebecca & Fiona – Svensk DJ duo, här med sin låt ”Holler”.

 

6: Avicii – Ja vem visste hur Avicii alias Tim Bergling låter? I En intervju i P3 från 2011 berättade Tim Bergling om hur det kom sig att han blev DJ, han kunde inte sjunga och var inte så jättebra på att spela instrument, (Och fick sedan nys om ett musikprogram som lät honom skapa musik i alla fall)

 

7: Tiesto – En annan av världens just nu mest inkomstbringande DJ:s. 2012 var hans guldår, då var han världens bäst betalde med en årsinkomst på 18 miljoner euro.

 

8: Steve Angelo – Vi hörde Steves kända ”Hollywoodfru” Isabell Adrian berätta om hur hon fortfarande bor i Los Angeles trots att dom precis flyttat hem till ett nyrenoverat gammalt hus i centrala Stockholm.

 

9: Axwell – DJ och precis som Steve Angelo och Sebastian Ingrosso en del i det splittrade DJ kollektivet Swedish house maffia. Vi hörde Axel ”Axwell” Hedfors när han 2010 var med i Ekonomiekot.

 

10: Peter Siepen - Inte alla DJ:s gör egen musik, dom flesta lirar andras låtar. En som numera försörjer sig på att spela på olika klubbar runt om i Sverige är den gamla programledaren och medieprofilen Peter Siepen som vi i detta klipp från P3 hörde prata om sitt utseende och att det inte alltid är så lätt att vara just Peter Siepen.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".